Jumat, 27 November 2015

Bagaimana untuk Lulus Batu Buah Pinggang Mudah

Bagaimana untuk Lulus Batu Buah Pinggang Mudah

Batu karang, perubatan dipanggil calculi buah pinggang, boleh membentuk di beberapa lokasi di sistem kencing. Lagi huluan khusus kawasan buah pinggang, batu-batu mengambil masa yang lebih lama untuk dipecat. Ambil perhatian bahawa persoalan bagaimana untuk lulus batu karang berbeza-beza mengikut kes. The Keluar Daripada batu karang melalui air kencing sebenarnya adalah satu proses semula jadi.

Berlalunya batu-batu di sepanjang tiub atau saluran sistem kencing dibawa oleh tekanan yang dikenakan oleh air kencing. Kesakitan dirasai apabila batu-batu menghalang jalan, scrapes melalui lapisan dalam tiub atau apabila otot sudah bengkak untuk menolak mereka melalui.

Jadi bagaimana anda lulus batu dengan mudah? Penyelesaian terbaik dan termurah adalah untuk meningkatkan pengambilan air. Minum 10 hingga 14 gelas air sehari. Air meningkatkan jumlah air kencing dan ia bertindak sebagai agen curahan. Ia menyapu melalui buah pinggang dan saluran kencing. Dehidrasi menjadikannya lebih sukar bagi pesakit untuk mengeluarkan batu-batu kerana terdapat cecair badan yang tidak mencukupi yang boleh menolak mereka. Selain itu, dehidrasi meningkatkan risiko membentuk calculi buah pinggang.

Ia juga dinasihatkan untuk meningkatkan pengambilan asid sitrik. Jus lemon adalah sumber yang baik asid sitrik jadi pesakit boleh tambahkannya ke dalam minuman dan makanan mereka. Batu-batu yang biasanya terdiri daripada sebatian kalsium yang boleh dilarutkan oleh asid sitrik.

Dapat lulus batu dengan mudah juga suatu perkara yang beralih kepada diet yang diperbetulkan. Terdapat makanan dengan oxalates yang bergabung dengan kalsium untuk membentuk batu. Contohnya coklat, kacang dan bayam. Pesakit Doktor nasihat untuk mengelakkan jenis makanan sehingga mereka tidak akan membangunkan batu-batu yang lebih besar.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar